Banner harta traseu - SUREANU BIKEDacă iubiți adrenalina și vă place să practicați sportul în aer liber, puteţi alege să participaţi la competiția ,,Șureanu Mountain Bike’’ , sâmbătă, 30 august, ora 12.00. Pasionații de ciclism se vor putea delecta cu peisaje frumoase și cu momente pline de acţiune în compania altor pasionați ai „sportului cu pedale”. Concursul are ca scop promovarea zonei şi îi așteaptă la linia de start pe toți cei care vor să descopere superbele trasee din Munții Şureanu, dar și să petreacă clipe inedite alături de prieteni.

Traseul a fost ales cu scop recreaţional pentru amatori, este de nivel uşor, accesibil tuturor pasionaţilor de mountain bike. Este disponibil indiferent de vreme, pe drumuri forestiere largi, ce trec prin păduri de brad, dar și prin gol alpin. Are o lungime de 20 kilometri, elevația fiind de minimum 1.349 m și maximum 1.772 m.

(P) Îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii sport pentru ciclism pe FasionSport.ro.

Se va pleca de la Apres-ski Ada – bază Domeniul Schiabil Șureanu şi se continuă spre stâna Puru – Poarta Raiului – stâna Prisaca – intersecția Valea Cugirului – Poarta Raiului – bază Domeniul Schiabil Șureanu – sosire Apres-ski Ada.

Cei care doresc să se participe la concurs nu trebuie să plătească nimic, înscrierea este gratuită și se face la centrul de informare de la Apres-ski Ada, Domeniul Schiabil Șureanu. Centru de informare va funcționa între 29-30 august.

 

Vezi şi traseul competiției:

Participanții vor fi împărțiți pe categorii de vârstă:

juniori (masculin și feminin) – 14 și 18 ani

masculin – 18 și 35 de ani

masculin – peste 35 de ani

feminin open – peste 18 ani

Aceste categorii pot fi schimbate în funcție de numărul participanților prezenți în ziua concursului.

Zona de campare se află la Apres-ski Ada (în zona Curmătura Șureanu), iar cei care nu merg cu cortul se pot caza la Hotelul ”Sf. Petru”, la Pensiunea „Bellamy”, la cabana ”Nuța” și la cabanele din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei.

Cum ajungi până la Apres-ski Ada?

Mergi din Sebeș, pe șoseaua Transalpina (DN 67 C), care este deschisă până la barajul Oașa. Când ajungi la baraj, faci dreapta pe drumul neasfaltat (DJ 704) și vei trece pe lângă mănăstirea Oașa, prin Luncile Prigoanei și vei ajunge, apoi, în Poarta Raiului, de unde drumul continuă direct până la Domeniul Schiabil Șureanu. De la baza pârtiilor, drumul urcă la dreapta spre Cabana Șureanu. După aproximativ 1,5 km faci stânga iar drumul continuă până la Aprés-ski Ada. Distanță totală față de Sebeș: 81 km. Atenție, drumul de la barajul Oașa până la Aprés-ski Ada este accidentat și poate pune probleme mașinilor cu gardă joasă.

Șureanu Mountain Bike este prima competiţie de acest gen din zona Șureanu.

Șureanu Mountain Bike închide prima ediție a Șureanu Mountain Festival (30 iulie – 31 august)

Totul va avea loc în aer liber și în perimetrul celor trei mari zone în care se va desfășura festivalul: inconfundabila Poarta Raiului, zona extrem de întinsă a Luncilor Prigoanei și celebra Transalpina. Sunt cele trei spații care aparțin sitului natural „Frumoasa” și care vor defini, în viitorul apropiat, o parte importantă a turismului din Carpați. Te așteptăm la Șureanu Mountain Festival, festivalul celor care iubesc și înțeleg natura.

Șureanu Mountain Festival e un eveniment cultural-sportiv care celebrează aventura, tradiția și aerul curat și este conceput ca vector de imagine pentru Munții Șureanu, fiind structurat pe cinci mari componente: tabără cu corturi, fotografie, alergare, etnografie și cicloturism. Pe parcursul lunii august, cât durează festivalul, fiecăreia dintre aceste cinci componente îi va fi rezervat un weekend, o zi sau chiar o săptămână.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, împreună cu Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria Comunei Săsciori și Primăria Comunei Șugag.

Sursa foto: facebook

 
 
 

Publicitate

Publicitate