street ballIubitorii de streetball vor avea ocazia să-și arate talentul la un concurs dedicat exclusiv lor. „Kings of the Street” va avea loc în data de 22 decembrie la Sala de Sport a „Universității 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La această competiție se pot înscrie doar băieți.

Cei care doresc să participe la concursul de streetball organizat în data de 22 decembrie vor trebui să plătească o taxă de înscriere de 15 lei. Echipele vor fi formate din trei jucători și o rezervă, după caz. Data limită de înscriere este 20 decembrie, la numărul de telefon 0746607416 – Johann Cristian Wagner. La înscriere trebuie specificat numele echipei, lista cu jucătorii, vârsta fiecăruia și căpitanul echipei.

Vă prezentăm regulamentul:

1.1. Regulamentul de desfăşurare se bazează pe regulamentul jocului de baschet, adaptat la condiţiile de competiţie în aer liber.

1.2. Schimbările sunt permise în număr nelimitat, dar numai atunci când mingea nu este în joc.

1.3. Echipa care va începe partida va fi determinată prin tragere la sorţi.

1.4. Posesia mingii va fi make it, take it. Echipa care marchează coş va avea poziţia de la centrul terenului şi se va începe printr-o pasă la coechipier.

1.5. Mingea se va scoate din semicercul de 6,75 doar după atingerea inelului, nu la posesie, nu la atingerea panoului. Dacă mingea nu este scoasă în afara semicercului de 6,75 după atingerea inelului jocul va fi întrerupt, iar mingea va fi acordată echipei adverse.

1.6. Mingea va fi întotdeauna repusă în joc de echipa care are posesia de la centrul terenului cu minge de control (pasă la coechipier)

1.7. Fiecare coş marcat va conta 1 punct. Coşurile marcate din spatele liniei de 6,75 m vor conta 2 puncte. Fiecare fault pe aruncare va fi penalizat cu o aruncare de la linia de aruncări libere, cu excepţia faulturilor pe aruncare din spatele liniei de 6,75 m pentru care se vor acorda două aruncări libere.

1.8. După al 4-lea fault acumulat de o singură echip,ă fiecare fault va fi penalizat cu o aruncare de la linia de aruncări libere. În cazul unui coş cu fault se vor contabiliza pe foaia de joc coşul marcat, precum şi faultul şi se va executa o aruncare liberă.

1.9. După aruncările libere, indiferent de rezultat, posesia se va acorda echipei adverse.

1.10. Mingea este considerată în exteriorul semicercului de 6,75 m când jucătorul aflat în posesie are ambele picioare în afara semicercului de 6,75 m.

1.11. Orice fault cu caracter intenţionat şi/sau orice lovire dură a adversarului, certificate de monitor, duc automat la o aruncare liberă pentru cel faultat și posesia mingii. În cazul în care jucătorul faultat este în incapacitate de a executa aruncarea, oricare dintre membrii echipei poate executa lovitura liberă.

1.13. Echipa câştigătoare a unui meci va fi desemnată echipa care va ajunge prima la 11 puncte sau echipa aflată în avantaj după 10minute de joc. În caz de egalitate după 10 minute de joc, echipa câştigătoare va fi desemnată după o repriză de prelungiri în care se va juca până la 3 puncte marcate, fără limită de timp. În finală, limita de timp va fi de 15 minute.

1.14. Principiul de bază este spectacolul sportiv. De aceea va funcţiona o regulă nescrisă de 30 de secunde care va putea fi aplicată de monitorul terenului şi care va penaliza echipa care trage de timp prin pierderea posesiei.

1.15. Fiecare echipă are dreptul la un time-out de 40 de secunde în fiecare meci. Pe durata time-out-ului, ca şi pe durata meciului, cronometrul nu va fi întrerupt, cu excepţia ultimelor 3 minute ale partidei.

2. Sancţiuni

2.1. Programările meciurilor vor fi întocmai respectate, orice întârziere ducând la pierderea meciului de către echipa în cauză cu scorul de 0 la 11. Dacă ambele echipe depăşesc ora de începere a partidei, vor fi ambele penalizate cu pierderea meciului. Toti participanţii înscrisi în concurs au obligaţia de a urmări programul de desfăşurare al competiţiei.

2.2. Meciul se întrerupe doar prin intervenţia monitorului, în caz contrar faza de joc va continua. Abaterile împotriva echipei adverse pot fi solicitate doar de către jucătorii aflaţi în teren. Decizia monitorului va prima asupra oricarei alte solicitari venite din partea componentilor celor 2 echipe.

2.3. Monitorul terenului va interveni și va decide doar în momentul în care apar neînţelegeri între componenţii celor 2 echipe. El poate sancţiona un jucător cu fault tehnic în cazul în care comportamentul acestuia este unul care depăşeşte limitele unui comportament civilizat, caz în care echipa adversă va beneficia de o aruncare liberă şi de posesia mingii. La 2 faulturi tehnice acumulate de catre un jucator pe partcursul unui meci, acesta va fi eliminat din joc pana la finalul timpului regulamentar.

2.4. Orice act de violenţă/comportament huliganic/comportament antisportiv sau care contravine principiului de fair-play, indiferent de motiv, va conduce la eliminarea din competiţie a jucătorului şi/sau echipei/echipelor în cauză. Meciul se va considera nul în cazul în care ambele echipe sunt descalificate sau câştigat cu scorul de 11 la 0 de echipa care nu a fost eliminată pe motiv disciplinar.

3. Generalități

3.1. Echipele au obligaţia de a rămâne la terenuri pe durata desfăşurării competiţiei, astfel ca orice schimbare de ultim moment datorată diverselor probleme ce pot apărea în programarea meciurilor să nu surprindă echipele.

3.2. Singurul motiv care poate duce la nerespectarea orelor de disputare a meciurilor în afara de cel organizatoric, este de ordin meteorologic.

3.3. Suporterii îşi pot încuraja favoriţii numai din zona delimitată special pentru acest scop. Pe durata meciurilor este interzisă pătrunderea sau rămânerea pe terenul de joc a altor persoane decât jucătorii care au programat un meci în acel moment.

3.4. Organizatorii își rezervă dreptul de a stabili formatul competițional în funcție de numărul de echipe înscrise. Acesta va fi publicat la o zi după finalizarea înscrierilor.

3.5. Echipele au obligația de a fi prezente pe teren cu cel puțin 30 minute înainte de ora programată a meciurilor.

3.6. Un jucător se poate înscrie în competiţie într-o singură echipă în cadrul campionatului de streetball.

3.7. Se numeşte jucător profesionist, jucătorul care a fost legitimat pe durata ultimului an competiţional la o echipa de prima divizie sau alt nivel competițional profesionist (jucător în alte campionate decât cel romanesc etc). În componența unei echipe la categoria OPEN este permis doar un singur jucător profesionist.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate