sigla crosPe 20 septembrie, la Cugir se organizează concursul de trail running „Crosul Cugir”. Pe o distanţă de 15 kilometri, profesioniştii vor alerga urmând un traseu în împrejurimile oraşului. Competiţia cuprinde şi alte secţiuni, pentru amatori şi copii.

(P) Îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii SPORT pentru ALERGARE pe FashionSport.ro

Startul la Crosul Cugir se dă pe 20 septembrie, de la ora 11.00, de pe pista stadionului nou. Traseele de concurs vor ajunge pe dealurile „Țara Vântului’’, Pǎdurea Vaideiului, Dealul Cetate și Dumbrava.

Secţiunile de concurs sunt:

Profesionişti: traseu de 15 km şi diferenţǎ de nivel pozitivă de 350 m. Vezi traseul:

traseu profesionisti cros cugir 2014

Hobby: traseu de 7 km şi diferenţǎ de nivel 250 m. Vezi traseul:

traseu hobby cros cugir 2014

Pe lângă aceste probe, organizatorii au pregătit probe de concurs pentru copii, pe categorii de vârstă.

Concursul este organizat de Primăria Oraşului Cugir şi Asociaţia Runsilvania.

Înscrierile online se pot face AICI. Taxele de înscriere sunt de 40 de lei pentru traseul Hobby, respectiv 50 de lei pentru cel de profesionişti. Locuitorii din Cugir au reducere de 10 lei. Înscrierile se pot face şi la centrul de concurs, pe 20 septembrie, dimineaţa, până la ora 9.00, iar taxa este de 80 de lei.

Sunt invitaţi să participe toţi iubitorii sportului şi mişcării în natură, care au împlinit vârsta de 18 ani la data concursului şi sunt apţi din punct de vedere medical să susţină acest tip de efort.

Participarea minorilor care au împlinit 16 ani este acceptată, fiind însă condiţionată de dovada scrisă a acordului părinţilor.

Minorii sub 16 ani vor putea concura, pe categorii de vârstă, la categoria Junior, pe un traseu special amenajat pentru ei în zona punctului de start.

Toţi participanţii vor beneficia de puncte de alimentare şi hidratare pe traseu şi la finish, asistenţă medicală în caz de nevoie, în punctele indicate de organizatori.

Vor primi premii ocupanţii primelor trei locuri, pe categorii de vârstă şi sex şi va fi organizată şi o tombolă cu premii surpriză pentru participanţi.

La validarea înscrierii, fiecare concurent va primi un kit de participare, care cuprinde:

numărul de concurs, tricoul competiţiei (măsura este indicată la înscriere prin completarea formularului), medalie de finisher (oferită tuturor participanţilor care termină cursa în timpul indicat), diplomă de participare, clasament printat la cerere, băuturi energizante.

Secţiuni / Categorii participanţi

Feminin: Open / 16 – 29 / 30 – 39 / 40 – 49 / + 50 ani

Masculin: Open / 16 – 29 / 30 – 39 / 40 – 49 / + 50 ani

Junior: Fete / Băieţi (categoriile vor fi stabilite în funcţie de numărul copiilor înscrişi şi vârsta acestora).

Echipament obligatoriu:

– pantofi de alergare;

– numărul de concurs purtat vizibil pe toată durata concursului;

Echipament recomandat:

– bidon cu apă;

– batoane sau geluri energizante;

– haină de ploaie;

– telefon mobil.

Vor fi premiate doar categoriile pentru care există minim 5 concurenţi. Dacă la o categorie se înscriu mai puţin de 5 concurenţi, aceasta va fi comasată cu categoria precedentă.

Se vor acorda premii în bani şi / sau obiecte, diplome şi medalii.

Este interzis suporterilor şi spectatorilor să însoţească participanţii în cursă. De asemenea, este interzis ajutorul de orice fel din exterior, excepţie făcând punctele de alimentare de unde participanţii pot primi alimente şi băuturi energizante de la suporteri şi spectatori.

Pe durata cursei, fiecare participant trebuie sa-şi ducă singur echipamentul şi îi este interzis să primească ajutor din exterior.

Organizatorii pot penaliza / descalifica participanţii ai căror suporteri nu respectă aceste reguli.

Pe parcursul concursului circulaţia rutieră pe drumurile publice nu va fi restricţionată, de aceea pe unele porţiuni de traseu se pot întâlni autovehicule. Participanţii au obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege.

 
 
 

Publicitate

Publicitate