Vineri, în sala de amfiteatru din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia a fost lansat proiectul “Săptămâna Sănătății 20-26 mai 2013“. Ideea acestui proiect îi aparţine echipei ”Pro Viață” din cadrul Asociației “Pro Tinerețe” Alba Iulia, care consideră că tinerii au nevoie de un mod de viață sănătos, care se poate forma prin practicarea regulată a sportului și printr-o alimentație sănătoasă. De-a lungul săptămânii dedicate sănătăţii, tinerii vor avea parte de o gamă variată de activități sportive și de informare.

Prin intermediul proiectului „Săptămâna sănătății” sunt promovate sportul și activităţile fizice, care sunt benefice sănătăţii fiecăruia dintre noi, pentru rezistenţa organismului şi menţinerea energiei la cote optime. Organizatorii acestei acţiuni consideră că sportul influenţează pozitiv şi dezvoltarea psihică şi socială a tinerilor. Astfel că tinerii care vor participa la „Săptămâna Sănătății 20-26 mai 2013“ vor avea parte de următoarele activități sportive: batuka, volei, baschet, handbal, tenis, ping-pong, fotbal.

De asemenea, va fi organizată şi o drumeție cu bicicletele de la Alba Iulia la Cetea, un concurs sportiv şi o campanie de informare pentru promovarea unei vieți active și sănătoase. În cadrul concursului, care va consta într-un traseu sportiv cu diverse activități non formale, tinerii își vor putea evidenția mai multe calități și abilități practice.

Proiectul le oferă tinerilor o alternativă de petrecere a timpului liber, în timpul săptămânii, dând posibilitatea ca tinerii să urmeze şi în afara proiectului activităţi care să îi ajute să aibă o viaţă mai sănătoasă. Echipa „Pro Viață” vrea să dea un start în cursa vieții pentru tinerii participanţi, care o vor parcurge într-un mod sănătos, cum altfel decât prin practicarea sportului şi având o alimentație sănătoasă. Acest proiect este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 27 de ani, care vor să îşi schimbe stilul de viaţă.

Elevii care vor să se înscrie pentru aceste activităţi pot suna la numerele de telefon 0758954726 sau 0753429774. Cei care au nevoie de mai multe informaţii le pot cere pe pagina de Facebook “Săptămâna Sănătăţii” sau la următoarele adrese de e-mail: teodora_cucerzan@yahoo.com şi cristina_popescu11@yahoo.com.

„Datorită existenței unui nivel de conștientizare scăzut referitor la beneficiul mișcării în atingerea unor norme ale vieții sănătoase cu toate consecințele care ar putea influența negativ (privitul excesiv la televizor, jocurile pe calculator, consumul de alcool și țigări), viața tinerilor din municipiul Alba Iulia, proiectul nostru propune să popularizeze și să arate practic tinerilor efectele benefice ale sportului în viața acestora”, au declarat organizatorii proiectului. Proiectul este finanțat de Fundația Comunitară Alba prin Programul YouthBank, având ca parteneri locali Centrul Județean de Voluntariat Alba.

Programul pentru „Săptămâna Sănătăţii 20-26 mai” este următorul:

  1. Baschet, luni, ora 16.00, la Liceul Sportiv
  2. Handbal, marţi, ora 16.00, la Colegiului Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan”
  3. Fotbal, miercuri, ora 16.00, la Liceul Sportiv
  4. Tenis, ora 17.00, teren schit
  5. Batuka (aerobic), joi, ora 19.00, la Colegiului Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan”
  6. Volei, vineri, ora 17.00, la Colegiului Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan”
  7. Drumeţie cu bicicletele de la Alba Iulia-Cetea, sâmbătă, ora 10.00
  8. Traseu sportiv, duminică, ora 15.00, Baza sportivă din Ampoi II

Camelia TOMA

 
 
 

Publicitate

Publicitate