În perioada 19-20 octombrie, sala de sport a Universităţii ”1 Decembrie 1918” găzduieşte Campionatul European de Arte Marțiale, competiție ce are loc în premieră în Alba Iulia și pentru a patra oară pe teritoriul României. Peste 300 de concurenţi din România şi Europa se confruntă pentru obţinerea titlurilor în cadrul campionatului.

Cu sprijinul IMAF-FKNB România și Gemina DBP Alba Iulia, antrenorii de karate Dumitru Danciu și Simion Băluţă au reușit să aducă la Alba Iulia pentru prima dată Campionatul European de Arte Marțiale. Organizatorii au ales ca această competiție să fie desfășurată în sala de sport a UAB.

Evenimentul începe sâmbătă, 19 octombrie, la ora 9.00, cu o festivitate de deschidere. De la ora 10.00 vor începe confruntările dintre participanți, care vor dura până în jurul orei 15.00. Duminică, în cea de-a doua zi a competiției, luptele continuă de la ora 9.00, iar după terminarea concursului are loc festivitatea de premiere a câștigătorilor.

La competiție vor lua parte aproximativ 330 de concurenți, dintre care 220 sunt de naționalitate română, iar ceilalți aproximativ 110 participanți vor veni din toată Europa. Ei se vor lupta în stiluri precum: Karate-Do, Kumite Ippon Shobu & Sanbon Shobu, Kata, Team Kata, Kobudo, Sport Kenjutsu; Jujutsu; Sport Jujutsu.

Vor fi prezenţi şi membri oficiali IMAF: Președintele IMAF Europa, Jens Fricke(6 DAN), Vicepreședintele IMAF Europa, Peter Rosendahl(6 DAN) și Secretarul genera IMAF Europa,Cees Van Der Wal(7 DAN) . Aceștia vor prezenta și o demonstrație spectatorilor.

Deși vârsta participanților este între 5 și 35 de ani, la competiție va lua parte și un concurent din Germania, care surprinde pe toată lumea cu performanţe la 60 de ani.

Timpul de luptă pentru fiecare concurent variază în funcție de categoria din care fac parte, și anume: copii – un minut; juniori – un minut și jumătate, seniori – două minute. Câștigătorul va fi desemnat în urma rundelor eliminatorii, de către arbitrii oficiali.

”Ne onorează faptul că am primit șansa să organizăm și în Alba Iulia această competiție europeană. Este a patra oară când IMAF Europe organizează acest gen de competiție în România, iar noi suntem mândri că, după multe încercări, pe parcursul ultimilor patru ani am reușit, pentru prima dată în premieră pentru Gemina DBP Alba, să găzduim un concurs de o asemenea anvergură”, a declarat Dumitru Danciu, președintele IMAF-FKNB România.

Anul trecut, Campionatul European de Arte Marţiale IMAF a avut loc în Belgia, acum doi ani în Italia şi acum trei ani în Polonia.

 
 
 

Publicitate

Publicitate