Pe timpul desfăşurării meciurilor de baschet din cadrul competiţiei Cupa României şi a evenimentului All Star Game, din perioada 1-3 aprilie, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona sălii de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Echipajele de jandarmerie vor avea misiunea de a asigura ordinea publică pe traseele de acces al publicului şi în zona apropiată şi imediată a arenei sportive, înainte, pe timpul şi după terminarea meciurilor de baschet. De asemenea, vor interveni pentru restabilirea ordinii publice în cazul tulburării acesteia şi vor coordona activitatea personalului de pază al CSU Alba Iulia pe linia îndeplinirii atribuţiilor şi sarcinilor ce îi revin acestuia.

Pentru prevenirea incidentelor, jandarmii atrag atenţia că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, modificată, spectatorii sunt obligaţi să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare către/de la locurile de desfăşurare a competiţiilor şi jocurilor sportive, în apropierea şi în interiorul bazelor sportive. Aceştia, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi, după caz, actele de identitate. În plus, spectatorii au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor. De asemenea, nu i se va permite accesul în arena sportivă celui care refuză să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor, efectuat de personalul de ordine şi siguranţă, sau care săvârşeşte, înainte de a intra în arena sportivă ori în momentul intrării, fapte de natură penală sau contravenţională în legătură cu competiţia sau jocul sportiv respectiv.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate